Ny børnehave - ny sukkerpolitik!! I den gamle børnehave var der den regel at når ens barn havde fødselsdag måtte man gerne tage kage med, dog uden lag af slik, glassur, lagkager, flødeskum osv. Og ingen slikposer!
I den nye børnehave er der total 0-tolerance hvad angår slik, hvilket forældrebestyrelsen har bestemt!! Jeg brækker mig... Jeg er SÅ træt af emsige forældre og deres "hvad-er-nu-på-mode" hvad hensyn til kost og børneopdragelse.
Efter sigende var det gået helt over gevind for nogle år siden i børnehaven hvad angår uddeling af diverse på børnenes fødselsdage. Det var KÆMPE slikposer, mega store kager med toppings, cencimeter tyk lag af glassur osv. osv.
Jeg forstår det ikke. Kan det virkeligt være korrekt at ganske normale, fornuftige forældre ikke kan administrere noget så simpelt som en chokoladekage til deres barns fødselsdag i børnehaven?
Ja, der er mange fødselsdage når der er 25 børn på en stue, men jeg kan simpelthen ikke udstå når jeg får restriktioner fra andre voksne mennesker der som udgangspunkt ikke tror jeg kan finde ud af at tage noget lækkert, rimeligt sundt med til mine børns fødselsdag i børnehaven!
Så nu tager de fleste forældre købe popcorn og saltstænger med som er fyldt med salt i mængder jeg ikke mener er godt for små børn. Så hvad er farligst? Sukker vs salt?
Og nej, det skader ingen at få et lille stykke chokoladekage og nej, ungerne farer ikke rundt og svinger sig i gardinerne hvis de skulle indtage et sådan stykke.. Det er noget pjat og hysteri!
Jeg fik lavet noget lækre boller (fyldt med smør) med en klat glassur og krymmel på toppen. Og som en pædagogerne sagde, "Du kommer ikke til at høre et ondt ord fra mig, og andre er sluppet afsted med det samme".
Opskriften kommer her:
500 g Hvedemel
75 g smør
50 g gær
1 æg
ca. 2 1/2 del sødmælk
1 spsk rørsukker
1 tsk salt
Lun mælken og opløs gæren og smøren heri. Pas på mælken ikke er for varm. Tilsæt melet og de andre ingredienser og ælt dejen til den er glat og ensartet.
Del dejen i 3 lige store dele og lad dem hvile et par minutter på køkkenbordet. Del der efter delene i stykker der svarer til den størrelse du ønsker på bollerne.
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve til ca. dobbelt størrelse. Pensl med æg eller mælk og sæt bollerne i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter.
Når bollerne er helt afkølet bland formelis med lidt kogende vand. Tilsæt evt frugtfarve og drys med kagekrymmel.
Jeg bruger økologiske produkter så vidt muligt. Og jeg bager sjældent bagværk vd varmluft da jeg synes det bliver tørt.
(Opskrift er taget fra AMO, den Store Fødselsdags Bagebog)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar